archief
le tabou bar
mon film
marion au bicyclette
All pictures © François Gangémi

Programma voorjaar 2019

20 januari

Cantori la Vera o.l.v. Alice Henriks en m.m.v. Vincent Kusters.

What to live for?

10 maart

Vivace Trio

Siana Dragneva, viool

Jordan Schwarz, altviool

Gabriel Arias Luna, violoncello

Werken van Franz Schubert, Oscar van Hemel en Ludwig van Beethoven

7 april

De Stem des Volks o.l.v. Edward Berden en VLAM:

Een poëtische reis door het jaar.

 

22 april

Vernissage Expositie François Gangémi

19 mei

Mosa Brass

     François Gangémi (1961)

François Gangémi is geboren in het zuiden van Frankrijk, de streek waar warm licht, het donkergroen, geel en oker van het landschap, het aangename klimaat, de geur van kruiden en de sfeer van savoir vivre een bijna natuurlijke habitat vormen voor een schilder.

Dit geldt zeker ook voor François Gangémi, die hongerig stijl en onderwerpen, materiaalgebruik en kleuren, erotiek en natuur versmelt in zijn schilderijen. Dat resulteert in krachtige en uitbundige, sfeervolle werken. Het is het mediterrane gevoel van intens genieten van het leven dat zijn schilderijen uitstralen.

Gangémi is een schilder van het grootse gebaar, de zanger in de kroeg, de aanbidder van vrouwen, de schilderende straatmuzikant, de held der bordelen. Kortom, hij nodigt ons uit in de wereld van het Joie de Vivre: de Kunst van het Levensgenieten.

 

© André Fraats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------